Heijastuksia – Gävlen seudun ruotsinsuomalaisia tarinoita julkaistu

Stadsbibliotekets entre
Sunnuntaina 12. 2. Gävlen kunta järjesti kaupunginkirjastossa tilaisuuden, jossa julkaistiin antologia Heijastuksia – ruotsinsuomalaisia tarinoita.

Antologia sisältää eri ikäisten kirjoittajien tekstejä, jotka heijastavat ruotsinsuomalaisuutta Gävlessä ja sen ympäristössä. Suurin osa teksteistä on monta vuotta Gävlen kaupunginkirjastossa toimineen suomenkielisen kirjoittajapiirin yhteydessä syntyneitä, ja mukana on myös Gävlen kunnan suomea äidinkielenä opiskelevien lasten ja nuorten tekstejä heidän omalla kielellään.

Julkistamistilaisuudessa oli noin 40 ihmistä Gävlestä ja sen ympäristökunnista lapsista senioreihin kuuntelemassa kirjoittajien ääneen lukemia tekstejä. Kiinnostus antologiaa kohtaan oli suurta ja puolet painoksesta onkin jo myyty. Kirjaa saa ostaa Gävlen kunnalta hintaan 50 kruunua kappale – ota yhteys kunnan asiakaspalveluun tai strategi Pilvi Mattila Sundbergiin.

Antologia esitellään myös 24. 2. ruotsinsuomalaisten päivänä Skotten musiikkiteatterissa klo 14 ja 17.45.