Kriisitilanne Ukrainassa

Blå bakgrund med gult hjärta
Vaikka Ruotsiin ei kohdistukaan mitään uhkaa juuri tällä hetkellä, monia voi silti huolestuttaa heikentynyt turvallisuustilanne Euroopassa. Täältä löydät tietoa tärkeistä linkeistä vastuullisiin viranomaisiin.

Miten voit varautua kriisiin

Gävlen kunta tekee jatkuvaa työtä valmistautuakseen riski- ja kriisitilanteisiin ja on laatinut tiedotteita siitä, miten kunnassa mahdollisesti tapahtuviin riskitilanteisiin voi valmistautua. Lue lisää siitä täältä.

Yhteiskuntasuojelu- ja valmiusviraston, MSB:n (Myndigheten för säkerhet och beredskap, MSB) verkkosivustolla on tietoa siitä, miten voit valmistautua kriisiin. Sieltä saa tietoa siitä, mitä hyvän kriisilaatikon tulee sisältää, mitä on hyvä tietää väestönsuojista ja eri sotaskenaarioista.

MSB on myös laatinut esitteen, jossa kerrotaan siitä, mitä kriisit, kohotettu valmius ja vaikuttamiskampanjat merkitsevät ja miten voit valmistautua niihin. Esite on saatavana monelle kielelle käännettynä versiona ja sen voi myös tilata ilmaiseksi verkkosivustolta msb.se.
Lataa esite Jos kriisi puhkeaa tai sota syttyy verkkosivustolta msb.se
Täällä on kartta, jolta näet Ruotsin yli 65 000 väestönsuojan sijainnit

Kriisitietoa huolissaan oleville lapsille

Se, mitä Ukrainassa tällä hetkellä tapahtuu, voi herättää paljon ajatuksia ja huolestuttaa lapsia. Krisinformation.se on yhteistyössä Ruotsin puolustusvoimien ja BRISin kanssa laatinut lapsille sopeutettua tietoa siitä, mitä Ukrainassa juuri nyt tapahtuu.
Om oron för krig — frågor och svar för barn – Krisinformation.se (ruotsiksi)

Lisätietoa

Kriisiin varautumisesta Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – msb.se
Koottua tietoa Ruotsin viranomaisilta – krisinformation.se